Traanplaat

Traanplaat: Duurzaamheid en veelzijdigheid voor diverse toepassingen

Traanplaat, ook bekend als geruite plaat of diamantplaat, is een veelzijdig constructiemateriaal dat zich onderscheidt door zijn unieke geruite patroon. Deze plaat wordt vervaardigd door middel van een proces dat bekend staat als walsen, waarbij een plaat van metaal zoals aluminium wordt doorgevoerd tussen walsen die het kenmerkende patroon aanbrengen, waardoor het een stevige structuur krijgt. Traanplaat is verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder aluminium, staal en roestvrij staal, maar wordt vaak geassocieerd met aluminium vanwege zijn lichtheid en corrosiebestendigheid.

Wat zijn de voordelen?

Aluminium traanplaat is een populair keuze vanwege zijn uitstekende eigenschappen. Het is lichtgewicht, wat het gemakkelijk te hanteren maakt, en tegelijkertijd duurzaam en bestand tegen corrosie, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Of het nu gaat om vloerbedekking in industriële faciliteiten, bekleding van voertuigen of decoratieve toepassingen, aluminium traanplaat biedt een combinatie van functionaliteit en esthetiek. Bovendien is aluminium een ​​volledig recyclebaar materiaal, wat bijdraagt aan de duurzaamheid ervan en de impact op het milieu vermindert.

Toepassingen van traanplaat

Traanplaat vindt een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën vanwege zijn veelzijdigheid en duurzaamheid. In de transportsector wordt het vaak gebruikt als vloerbedekking in vrachtwagens, trailers en bestelwagens vanwege zijn antislip-eigenschappen, waardoor het veiliger is voor het laden en lossen van goederen. In de bouw wordt het gebruikt voor traptreden, loopbruggen en bekleding van wanden en vloeren in openbare ruimtes zoals winkelcentra en luchthavens. Ook in de scheepsbouw en de chemische industrie wordt traanplaat veelvuldig toegepast vanwege zijn weerstand tegen corrosie en slijtage.

Tips en overwegingen voor het lassen

Het lassen van traanplaat vereist speciale aandacht vanwege het geruite oppervlak. Alvorens te lassen, is het belangrijk om het oppervlak grondig te reinigen om eventuele verontreinigingen te verwijderen die de kwaliteit van de las kunnen beïnvloeden. Het gebruik van geschikte lastechnieken en lasmaterialen is essentieel om een sterke en duurzame lasverbinding te garanderen. Bij het lassen van aluminium traanplaat is het ook belangrijk om de juiste lasparameters in te stellen om vervorming van het materiaal te minimaliseren en een goede hechting te verkrijgen.

De plaat biedt een combinatie van duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetiek die het geschikt maakt voor een breed scala aan toepassingen.

  • Bekleden van vloeren
  • Het creëren van decoratieve elementen
  • Fabriceren van industriële apparatuur
  • Oprijplaten

Daarnaast is het materiaal een betrouwbare keuze die voldoet aan de eisen van moderne constructie en design.

Voor meer vragen kunt u bij ons terecht onder het telefoonnummer 026-4426739 of u kunt mailen naar info@desmidse-metaal.nl.

Diverse toepassingen

Wat kunnen we voor u betekenen?

Heeft u een unieke industriële uitdaging? Of een eerste idee dat verder uitgewerkt en uitgedacht moet worden? De Smidse helpt u graag verder. Neem direct contact met ons op of vul ons contactformulier in.

026 - 4426739 info@desmidse-metaal.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.