Poedercoaten

Wat is Poedercoaten?

Poedercoaten wordt veel gebruikt in de metaal, het heeft een aantal voordelen, maar wat is poedercoaten nu eigenlijk? Poedercoaten zorgt ervoor dat het metaal een beschermlaag krijgt, er wordt een extra laag aangebracht op het metaal. Het is een elektrostatisch proces waarbij poeder gebruikt wordt, deze wordt met een hoge druk tegen het metaal gespoten, het wordt daarna in de oven gezet, dan worden de poederdeeltjes door de warmte eerst zacht, daarna stroperig en uiteindelijk uitgehard tot een mooie duurzame laag.

 

Corrosie voorkomen.

Deze laag beschermt het metaal tegen weer en wind en corrosie. Het is heel belangrijk dat het metaal vooraf goed schoon is gemaakt en ontvet, dit bevordert het proces en zo blijft het zo lang mogelijk mooi van kleur.  Waarom veel klanten producten laten poeder coaten komt doordat de levensduur van een product langer wordt, het is slag en slijtvast en je kunt het de kleur geven die je zelf graag wilt en het grote voordeel is dat het geen kathodische eigenschappen meer heeft, daar bedoelen we mee dat het geen roestwering heeft. Ook helpt het krassen te voorkomen. Een goede poedercoating zorgt voor een grote barrière tussen metaal en water, zuurstof, wind en regen, dit zorgt ervoor dat een product veel langer mee gaat, het is ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, bijna alles heeft een extra laagje van poeder. Denk bijvoorbeeld aan aluminium kozijnen, verlichtingsarmaturen, trappen, bordessen, hekwerken, machines, frames en ga zo maar door.

De voordelen van Poeder coaten nog even op een rij:

Geeft het product een goede bescherming.

Zorgt voor minder onderhoud.

Het geeft het product een mooi en strak uiterlijk in iedere gewenste kleur.

 

Mocht u meer willen weten over het poeder coaten dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen via de mail, telefoon of ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.

 

 

Poeder coaten

Wat kunnen we voor u betekenen?

Heeft u een unieke industriële uitdaging? Of een eerste idee dat verder uitgewerkt en uitgedacht moet worden? De Smidse helpt u graag verder. Neem direct contact met ons op of vul ons contactformulier in.

026 - 4426739 info@desmidse-metaal.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.