1090 EN normering

EN-1090 Certificering: Uw garantie voor kwaliteit in metaalconstructies

Wat is EN-1090?

De EN-1090 norm is een kwaliteitskenmerk binnen de metaalconstructie-industrie, dat de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van staal- en aluminiumconstructies waarborgt. Dit certificaat is niet alleen een bewijs van vakmanschap voor fabrikanten, maar ook een vereiste voor de verkoop en het gebruik van constructieve componenten binnen de Europese economische ruimte. Het hebben van de EN-1090 certificering onderstreept de kwaliteit van het personeel en de inzet van De Smidse voor het naleven van de hoogste standaarden in de metaal industrie.

De belangrijkheid van EN 1090-1

Het EN 1090-1 deel van de norm is specifiek gericht op de conformiteitsbeoordeling van structurele componenten. Dit omvat een gedetailleerd proces van fabriek controle, wat essentieel is voor de garantie van kwaliteit en veiligheid. Onze medewerkers worden gecertificeerd, waardoor onze lassen voldoen aan de ISO 9606-1 norm, hiermee toont de Smidse aan dat het vervaardigen van hun producten volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen gebeurt, wat klanten verzekert van hun betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Wat betekend EN 1090-2

EN 1090-2 richt zich op de technische eisen voor staal- en aluminiumconstructies. Het omvat specificaties betreffende de productie en montage van deze constructies, wat zorgt voor een extra kwaliteitsgarantie. Al het materiaal wat wordt gebruikt voor een constructie heeft een materiaal certificaat, welke de kwaliteit aantoont. Doordat de Smidse deze norm naleeft, demonstreert het de capaciteit om te werken volgens vastgestelde technische criteria, wat resulteert in  eindproducten die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van hun klanten en de daarbij behorende eisen.

Waarom kiezen voor certificering?

De Smidse is niet alleen trots op het behalen van de EN-1090 certificering, maar ook op het  overtreffen van de normen die door deze certificering worden gesteld. Met het naleven van de EN 1090-1 en EN 1090-2 normen, zet de Smidse zich in voor het leveren van hoge kwaliteit in al haar projecten. Deze werkwijze volgens de kwaliteit en veiligheid van de NEN normering maakt dat de constructies gemaakt door de Smidse voldoet aan alle veiligheids normen, waardoor de de Smidse de ideale partner is voor al uw staal, rvs en aluminium constructies.

De Smidse een EN-1090 gecertificeerde partner.

Het kiezen voor een EN-1090 gecertificeerde partner zoals De Smidse betekent kiezen voor kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid. Of u nu op zoek bent naar een partner voor uw volgende bouwproject of advies nodig heeft over metaalconstructies, industriële componenten of maatwerk in welke vorm dan ook, de Smidse staat voor u klaar om u te ondersteunen met expertise en toewijding. Neem vandaag nog contact op om te ontdekken hoe wij uw project naar een hoger niveau kunnen tillen.

 

EN normering

Wat kunnen we voor u betekenen?

Heeft u een unieke industriële uitdaging? Of een eerste idee dat verder uitgewerkt en uitgedacht moet worden? De Smidse helpt u graag verder. Neem direct contact met ons op of vul ons contactformulier in.

026 - 4426739 info@desmidse-metaal.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.