3.1 Certificaat

Wat is een 3.1 certificaat ?

Een 3.1 certificaat is een certificaat dat verklaart dat een bevoegde werknemer van de producent, die onafhankelijk is van de productie, aangeeft dat de geleverde materialen voldoen aan de  gevraagde normen en specificaties. Er worden beproevingsresultaten verstrekt naar aanleiding van de voorgeschreven keuringen.

Deze keuringen moeten betrekking hebben op de te leveren producten of op de eenheid daarvan. De keuringseenheid wordt teruggevonden in de product norm of dit wordt bij de bestelling opgegeven / overeengekomen.  Er wordt een label, sticker of stempel gegeven aan het product met een minimaal aantal kenmerken. Deze kenmerken zijn als volgt: chargenummer, materiaalsoort, fabrieks kenmerk of een logo. Al deze kenmerken vind men ook terug op het materiaal certificaat dat hier bij hoort.

Materiaal certificaat

Wel is het belangrijk dat de koper aangeeft welk keuringsdocument hij wil. De productnorm is leidend, deze moet aangeven welke keuringsresultaten minimaal in het keuringsdocument moeten staan voor het 3.1 certificaat staal. Dus als koper moet je aangeven welke aanvullende keuringen je op de producten uitgevoerd wilt hebben voor een 3.1 certificaat staal. Zo kunnen wij de mechanische en chemische eigenschappen meegeven zodat het inzichtelijk wordt welke eigenschappen het materiaal heeft en hiervan ontvangt de koper een materiaal certificaat die weer nodig is om het certificaat van staal af te geven.

Wat een misverstand is dat bij een keuringsdocument altijd de chemische samenstelling en de mechanische eigenschappen op het 3.1 certificaat vermeld moeten staan, vaak blijkt dat in de praktijk dit meestal wel gebeurt. Hierbij geeft de productnorm duidelijkheid, daar moet in staan wat er noodzakelijk is, zodat dit ook weer terug komt op het materiaal certificaat.

ISO 9001

Wij zijn heel verheugd dat wij als bedrijf voldoen aan de eisen van ISO 9001 en zijn daardoor onafhankelijk gecertificeerd, wat voor onze klanten betekent dat we kwalitatief hoogwaardige producten leveren met een goede service.

Als je als klant materiaal gaat bestellen en je wilt daarbij een 3.1 certificaat staal meegeleverd krijgen, dan kunnen wij dat voor u doen. Als u een bestelling plaatst, neem dan vooraf contact met ons op, dan kan via de mail, telefoon of via het contactformulier. Wij kunnen u dan verder helpen met dit certificaat. Wij kunnen vooraf aan u duidelijk maken wat hiervan de kosten zijn. Het is heel belangrijk dat wij aan onze metaal leverancier vooraf aangeven dat er een certificaat bij geleverd willen hebben voordat de opdracht in gang wordt gezet.

 

Bestellen

Heeft u nog andere vragen over het 3.1 certificaat of heeft u andere vragen over het materiaal wat wij kunnen leveren, zoals; staal, RVS, aluminium of koper, wij hebben een gespecialiseerd team die u graag te woord staat en voor u het beste resultaat neer willen zetten voor al uw projecten.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Heeft u een unieke industriële uitdaging? Of een eerste idee dat verder uitgewerkt en uitgedacht moet worden? De Smidse helpt u graag verder. Neem direct contact met ons op of vul ons contactformulier in.

026 - 4426739 info@desmidse-metaal.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.